Пианистката Надежда Влаева е победител в допитването на предаването за класическа

...
Пианистката Надежда Влаева е победител в допитването на предаването за класическа
Коментари Харесай

Виртуозната пианистка Надежда Влаева спечели приза ``Музикант на годината`` на БНР -

Пианистката Надежда Влаева е победител в допитването на предаването за класическа музика " Алегро виваче " на стратегия " Хоризонт ".

Това стана ясно нощес на гала, в която на младата пианистка получи премията си. Над 3000 индивида са дали своя избор в 31-ото издание на анкетата и с гласа си са определили спечелилия, оповестяват от БНР.

Надежда Влаева живее и работи в чужбина, само че в репертоара и има доста български творби, които тя разпространява по сцените в целия свят.

През предходната година Влаева записа в Лондон диск с пиеси от Панчо Владигеров.

Освен Влаева награди получиха още Александър Вичев („ Млад музикант на годината “), Детският хор на България („ Музикален план на годината “), Кирил Търпов („ Активна креативна активност “), Людмил Ангелов („ Юбилей “), " Фортисимо " ( " Ансамбъл на годината " ) и Стоян Караиванов, който получи специфичния приз на името на Олга Камбурова.

По време на церемонията със свои осъществявания се включиха лауреатите, присъединяване взеха и носители на награди и от минали издания на събитието, измежду които баритонът Кирил Манолов и китаристът Георги Димитров – Жожо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР